Formació

Dansa Clàssica

Aporta als estudiants un alt grau de fortalesa i flexibilitat muscular equilibrada en tot el cos, un sentit artístic i musical, unes línies corporals i posturals molt beneficioses pel seu creixement i l’alegria de l’expressió per mitjà del propi cos. La pedagogia utilitzada a les classes prové de l’escola anglesa, molt encertada tant per petits com grans ballarins.

EXÀMENS ROYAL ACADEMY OF DANCE

La preparació i presentació a exàmens els ajuda en l’evolució tècnica i en el ‘saber estar’. Desenvolupa la seva concentració i els ajuda a fer créixer la seva capacitat de mostrar el millor d’ells mateixos. Els aporta seguretat i autoestima, que apreciaran al llarg de la seva vida.

Dansa Contemporània

Ajuda a la posició i consciència corporals, a l’expressivitat i al reconeixement de les pròpies emocions i els dóna mitjans per sentir-les i expressar-les. Treballant a diferents nivells en l’espai i amb la respiració, obre el seu sentit abstracte dels conceptes. És un complement perfecte per als estudiants de dansa clàssica i per aquells que vulguin descobrir disciplines de dansa més modernes. 

RECORREGUTS FORMATIUS

desplegant talents

A l’Escola de Ballet Olga Roig pots escollir una formació en dansa que enllaci la teva passió per ballar, amb el plaer de descobrir que pots fer de la teva passió una professió.

Pots venir a disfrutar d’una activitat concreta amb un recorregut inspirat en el descobriment de l’art de la dansa, i pots venir a l’escola amb el convenciment que vols ser ballarí. De dos classes a la setmana, a totes les tardes de la setmana si el teu desig creix en la dansa.

La nostra base de treball és acompanyar-vos en el vostre creixement tant corporal com artístic i fer-ho de forma sana i equilibrada, prioritzant el vostre cos i tot el què ell engloba, per donar-vos una base estable on desenvolupar-vos des de la felicitat i el benestar.

De la mà dels millors professionals, dissenyem recorreguts formatius propis i adaptats per a cada alumne, segons les necessitats, disponibilitats i objectius.

Acompanyem, aconsellem, guiem i us donem opcions de formació dins i fora del marc de l’escola.

Tots els estudis que es porten a terme a l’escola estan recolzats per la professionalitat de l’equip docent i pedagògic, l’assessorament individualitzat per cada alumne a cada fase de la seva formació i la projecció que més de 50 anys avalen a l’escola.

Els alumnes treballen per nivells i no per edats perquè és prioritat de l’escola aportar a cada alumne el recorregut necessari per la seva projecció i evolució dins les seves etapes de creixement, formació i preparació per a experiències escèniques enriquidores i encarar-los cap projectes de qualitat en les primeres etapes de formació per entrar en fases pre-professionals i/o professionals a les etapes d’Intermig i d’Avançat.

Formació Iniciació

Iniciació 1 i Iniciació 2

Descobriment de la Dansa Clàssica (Ballet) i la Dansa Creativa mitjançant el joc i la imaginació que acompanyen el joc simbòlic i la descoberta mitjançant l’experimentació pròpia d’aquesta franja d’edat.

La música, el ritme, la consciència del propi cos i dels moviments que pot fer, la interacció amb els companys i companyes, la psicomotricitat, el descobriment de les petites progressions i la resolució coreogràfica que s’esdevé quan el curs es va acabant, trepitjant escenari, a la Gala de dansa que tota l’escola ofereix, amb la màgia i el vestuari que han imaginat tantes vegades.

Dues classes d’1h a la setmana.

Iniciació 3

Establiment de les bases del moviment, visitats prèviament a Iniciació 1 i 2, que permetràn un desenvolupament idoni en qualsevol disciplina de la dansa.

Entre dues i tres classes d’1h15′ a la setmana.

Possibilitat de fer exàmens de Dansa Clàssica pel sistema pedagògic de la Royal Academy of Dance*.

* Royal Academy of Dance va ser fundada el 1920 per establir unes normes per a l’ensenyament de la dansa. Avui dia té presència a 83 països, amb 36 oficines, 14.000 membres i centenars d’escoles que segueixen el seu programa en tot el món.

Formació ELEMENTAL

En la Formació Elemental ens trobarem amb l’increment d’hores de classe per tal de poder accedir a un dels somnis de tota ballarina: les sabatilles de punta. El cos ha d’estar preparat per enfilar-s’hi.

En el cas dels nens, en aquesta etapa, l’evolució en el seu allegro és també molt important i la part dels salts, en aquesta etapa formativa, és d’una gran rellevància.

El cos canvia a poc a poc podent abrigar moviments i passos que requereixen de molta més força, agilitat i estabilitat.

Proposem un mínim de tres classes d’1h30′ de dansa clàssica a la setmana, una classe de puntes en el cas de les nenes, una classe de dansa contemporània i els complements que cada alumne vulgui aportar a la seva formació.

Presentar-se als exàmens de RAD continua essent per a ells i elles d’una gran rellevància per tot el què els aporta tant a nivell tècnic com d’actitud entorn als seus estudis de dansa.

En aquesta etapa de formació comencen a tenir oportunitats d’actuar fora dels escenaris que coneixen i se’ls donen diferents opcions per crèixer més enllà de l’escola.

Formació Intermig

A l’etapa d’Intermig trobem el treball en les mateixes disciplines que en l’etapa Elemental. Clàssic i Contemporani són els pilars de la formació. Des d’aquestes dues branques cada alumne, guiat pels docents, escull el recorregut que més s’acomodi al seu ressonar.

La tria professional cap al món de la dansa generalment es fa de molt jove i és normalment en aquesta etapa que l’alumne afegeix en el seu recorregut moltes més hores per tal de portar al màxim el potencial del seu cos i equilibrar els seus estudis obligatoris amb els estudis de dansa.

Seguir amb el programa d’exàmens de la RAD.

Opcions per participar al projecte ELYSIAN BALLET, que acull alumnes seleccionats que van enfocant el seu caminar cap al descobriment d’una carrera professinal en el món de la dansa.

Amb un promig de 7 classes d’1h30′ a la setmana s’arriba a una bona progressió dins l’escalat de la dansa i et prepara per la interactuació amb cursos, professors, experiències de molta més projecció pre-professional dins i fora de l’escola.

La quota per la Formació d’Intermig complerta es contemplarà de Setembre de 2019 a Agost de 2020 per la implicació que l’equip docent té sobre la trajectòria de l’alumne.

Formació Avançat

La formació d’Avançat ofereix tant un graó adreçat al pas cap a escoles d’ensenyament reglat de dansa, escoles d’alt rendiment i companyies joves de dansa tant nacionals com internacionals, i també un enfoc per al manteniment tècnic i artístic d’aquells alumnes que vulguin seguir estudiant dansa a nivell amateur dins el marc de l’escola amb la màxima qualitat mentre continuen amb els seus estudis de secundària i universitaris.

Amb un professorat de luxe, seguir amb les classes de dansa, aporta un incentiu a tots nivells per els estudiants que estimen la dansa i la volen per a un manteniment i una necessitat dins el seu dia a dia. Per aquell alumnat que escull la dansa desde la vocació i la determinació de fer-ne la seva carrera professional, és la millor opció per accedir a experiències enriquidores i per evolucionar cap als seus somnis.

Opcions per participar al projecte ELYSIAN BALLET, que acull alumnes seleccionats que van enfocant el seu caminar cap al descobriment d’una carrera professional en el món de la dansa.

Treball regular, workshops, intesius i màster classes amb professors convidats per enriquir el sentit artístic, acurar la tècnica i conèixer repertori de la mà de ballarins professionals i docents nacionals i internacionals.

Amb un promig de 8 classes d’1h30′ a la setmana i la cura i acompanyament individualitzat de cada alumne es va determinant el seguiment de la seva formació dins i fora del marc de l’escola de dansa, oferint-els-hi un ventall de possibilitats adequades al seu nivell i progressió per la seva millora i màxim desenvolupament de les seves aptituds, habilitats i formació.

La quota per la Formació d’Avançat complerta es contemplarà de Setembre de 2019 a Agost de 2020 per la implicació que l’equip docent té sobre la trajectòria de l’alumne.

PROGRAMA DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

∼ ELYSIAN BALLET ∼

Elysian Ballet  s’adreça a nens, nenes i joves a partir de 8 anys, per tal d’afavorir, fomentar i estimular la formació dels estudiants que vulguin portar a terme un treball més intens a nivell tècnic i artístic, alhora que vulguin prioritzar la seva educació en dansa com a activitat complementària als estudis escolars i tinguin interès a conèixer i aprofundir en el treball de professors i coreògrafs convidats que ens proposaran i acompanyaran al llarg de la temporada.

Es fa un treball intensiu un cop a la setmana, en dansa clàssica i dansa contemporània, repertori i coreografia, mentre que al llarg de la setmana segueixen amb la seva formació a l’escola de dansa.

L’activitat principal es realitza a Manresa, els dissabtes al matí de 9h a 14h del curs regular i espontàniament algunes tardes, diumenges i/o caps de setmana.

Elysian Ballet  sorgeix des de l’Escola de Ballet Olga Roig i és acollit per la Plataforma per la Dansa de la Catalunya Central, agombolant els passos d’avui dels ballarins de demà.

Elysian Ballet  t’espera . · *

* Cal ser seleccionat per l’equip docent de l’escola per formar part d’aquest projecte.

Des de l’escola es comunicarà als seleccionats la possibilitat d’accedir a aquest complement en la seva formació.

No obstant això, si algún alumne té el desig d’accedir-hi i no ha estat seleccionat pot fer una petició per correu electrònic mitjançant una carta de motivació i es valorarà de nou la possibilitat de que en formi part.

Flexibilitat   Precisió   Elegància   Disciplina   Col·locació corporal   Escolta   Equip

Horari Curs Escolar 2023-24

Estem preparant l’horari pel curs 2021-22, en breu el podreu consultar en aquest mateix apartat.

Normativa

Aquesta documentació pertany a l’Escola de Ballet Olga Roig i l’heu rebut perquè formeu part de l’escola i dels projectes que s’hi porten a terme. Demanem que en respecteu la privacitat i no el feu extensiu a tercers.

Els rebuts de les quotes mensuals es cobraran entre l’1 i el 10 de cada mes.

Els rebuts retornats tindràn una comissió de 3€. L’import d’aquests s’haurà de fer efectiu mitjançant transferència bancària al número de compte que us facilitin des de Secretaria.

Les activitats que transcorrin fora de l’escola i del seu horari habitual, com CURSOS, WORKSHOPS, MOSTRES, CONCURSOS i ACTUACIONS, així com els desplaçaments, allotjaments, dietes, vestuaris i complements que siguin necessaris per les citades activitats, tenen els seus costos, preus i honoraris que s’especificaran a les famílies en el moment procedent i seran les famílies que es faran càrrec d’aquestes despeses.

La Matricula d’Examen RAD es passarà en rebut a part per aquells alumnes que accedeixin a les proves. La decisió de presentar-se a exàmen s’haurà de prendre abans de l’1 de setembre per la Convocatòria de Novembre (Vocationals) i abans del 15 de Desembre per la Convocatòria de Març (Grades i Vocationals). Aconsellem i encoratgem a tots els alumnes de l’escola presentar-se a l’examen perquè els enriqueix i fomenta la confiança en ells mateixos, els ajuda a ser crítics i tenir referències i feedback del seu treball.

Assajos extres, assajos amb pianista reconegut per la RAD, classes extraordinàries amb professors convidats i examinadors, dins l’escola, tenen un valor afegit i els honoraris s’especificaràn sempre abans de l’activitat.

La baixa d’un alumne s’haurà de comunicar abans del dia 15 del mes anterior per via correu electrònic a la secretaria de l’escola (info@olgaroig.cat) indicant BAIXA i nom de l’alumne al Tema. Us aconsellem una reunió previa a la decisió, amb la Direcció de l’Escola per tal de valorar les circumstàncies i estar al corrent de la progressió de l’infant o jove que demana la baixa, conèixer-ne els motius i sobretot, tancar adequadament el seu pas per l’escola.

Agrairíem, pel treball pedagògic que hi ha darrera de cada classe i cada alumne de l’escola, poder estar en contacte i informats degudament i a temps per qualsevol membre de la família de situacions que puguin afectar des de qualsevol angle a l’evolució general de l’alumne durant el curs.

La Direcció i l’Equip Docent i Pedagògic es reserven el dret de planificar reunions amb les famílies i/o l’alumnat per tal de millorar qualsevol aspecte del seu desenvolupament. Aquestes es comunicaràn a les famílies amb el màxim d’anticipació possible.

Així mateix, tots els alumnes i famílies podeu demanar cita amb Direcció per qualsevol motiu que necessiteu saber o expressar. La Laura disposa d’una agenda fora del seu habitual horari de classe per tal de rebre i acollir les vostres aportacions.

Recordem que per entrar a classe cal anar degudament vestit i pentinat.

Les classes començaran i acabaran en l’horari programat.

La Direcció es reserva el dret de retocar, reprogramar,canviar i/o anul·lar qualsevol classe, activitat, esdeveniment o preu, sorgit o vinculat amb l’Escola de Ballet Olga Roig.